Kapz

Utveckling och lansering av nytt varumärke

The Art Factory är en innovativ utvecklare och tillverkare av vitt snus, med säte i Helsingborg. Företaget har utvecklat flera nikotinlösningar, såsom en miljövänligare förpacknings- och snuslösning. I samband med att de precis avslutat utvecklingen av deras senaste innovation, ett vitt snus med lägre nikotinhalt och smakkapsel, fick vi på Thorn hjälpa till med paketering och lansering.

Strategi

Koncept

Design

Butiksmaterial

Namngivning och designkoncept

För att fånga det unika med produkten presenterades Kapz som namnförslag. Namnet gillades så starkt att The Art Factory också bytte företagsnamn till just Kapz. Olika designförslag togs fram, vilka vi testade i fokusgrupp. 

Förpackningsdesign och kommunikation

Med värdefulla insikter och feedback från konsumenter gjordes varsamma designförändringar innan ett slutgiltigt designspråk och förpackningsdesigner spikades. Thorn har efter detta hjälp Kapz att lansera produktvarumärket och levererat såväl kommunikation som butiksmaterial. Med värdefulla insikter och feedback från konsumenter gjordes varsamma designförändringar innan ett slutgiltigt designspråk och förpackningsdesigner spikades. Thorn har efter detta hjälp Kapz att lansera produktvarumärket och levererat såväl kommunikation som butiksmaterial.