RateGuard

En app som skyddar din ekonomi

Visste du att ID-kapning är det vanligaste bedrägeriet i Sverige. Vid ID-kapning köper annan person olovligen en vara eller tjänst, eller tar ett lån i ditt namn. Att få sin identitet kapad är ett stort integritetsintrång som skapar otrygghet, oro och stress – vilket kan få negativa effekter på hälsa och sömn. RateGuard är en smart tjänst som skyddar din ekonomi, så du slipper oroa dig helt i onödan.

Vi har haft förmånen att hjälpa Rateguard från idé till lansering. Uppdraget omfattar alltifrån namn, identitet och koncept till appdesign, webb, kommunikationskoncept och marknadsföring.

-Namn och identiet

-Varumärkesstrategi

-Koncept

-Kampanj

-Film

-Appdesign

-Webbdesign

– Sociala medier

Varumärkesidentitet och löfte

Varumärkesägaren Krafman AB hade en idé att utveckla en nya tjänst som erbjöd företag och privatpersoner en smidig kreditupplysningstjänster för tryggare affärer. Vi hjälpte till att ta fram namn, identitet och löfte för det nya varumärket som fick namnet Rateguard. En varumärkes- och strategiworkshop genomfördes och plattformen var född.

App- och webbdesign

Vi har designat mobilapplikationen såväl som Rateguards hemsida, med ett tydligt fokus på användarvänlighet. Få klick och intuitiva flöden. Hemsidan är primärt en landningssida för att lotsas till appbutikerna, beroende på om användaren har iOS eller Android. 

Kommunikation och kampanj

Ett kommunikationskoncept med ett subtilt, humoristiskt anslag utvecklades. Det är ett högt brus där ute och för att nå effekt med begränsade medel måste man vara intressant i sin kommunikation, oavsett hur bra produkt man än har. Idén byggde vi på insikten om att en god natts sömn är omöjlig så länge man ligger och oroar sig för sin ekonomi. Att ha koll ger trygghet!

Appen lanserades med hjälp av en kampanj på temat.